Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що найближчим часом нову порцію добрих новин український сектор безпеки та оборони отримає від США, а сьогодні добра звістка надійде з Польщі.

Про це Олексій Резніков написав у Фейсбуці, передає ChesnoNews.

«Вчора я мав дуже змістовну розмову з великим другом України – Міністром оборони США Ллойдом Остіном ІІІ. Очікуємо найближчим часом нову порцію добрих новин завдяки видатному лідерству Сполучених Штатів у підтримці української боротьби з російською навалою.

Також я говорив з моєю колегою – Міністром оборони Канади Анітою Ананд. Я дуже високо оцінюю зусилля пані Міністерки у всьому, що вона робить для України. З Канадою у нас особливі стосунки, ми відчуваємо справжню підтримку.

Перед цим я спілкувався з Міністром оборони Португалії професором Хеленою Карейрас. Ми дуже цінуємо підтримку Лісабону за конкретні і потрібні кроки, які підвищать наші спроможності чинити опір Кремлю.

Сьогодні ми очікуємо добрих новин з Польщі. Наша делегація Міноборони завершує свою роботу. І про деталі буде оголошено вже незабаром», – повідомив Олексій Резніков.

Загалом, за словами глави оборонного відомства, у травні було 30 офіційних міжнародних заходів, не рахуючи десятків робочих контактів.

«Ключовою подією у травні було друге засідання Координаційно-дорадчої групи допомоги Україні у форматі «Рамштайн», за два тижні ми будемо обговорювати прогрес на третій зустрічі», – наголосив Олексій Резніков, зазначивши, що результати цього спілкування вже працюють на фронті або їдуть до України.