100 днів – це просто дата в календарі, умовна психологічна позначка… у мирному житті. Але з 24 лютого 2022 року ми ведемо відлік до Перемоги над російськими загарбниками. Тепер на 100 днів ближче до завершення великої визвольної війни Українського народу проти російських нападників.

Про це розповідає пресслужба Міністерства оборони України, передає ChesnoNews.

Що змінилося за цей час?

Від країни, у силу якої не вірили інші, ми перетворилися у народ, що підтримують у всьому світі.

Ми показали, що українці – найхоробріша нація, а наша армія – одна з найсильніших! Захисники і захисниці рішуче відбивають ворожі атаки, знищують путінську орду, проводять контрнаступальні дії попри перевагу агресора в озброєнні й живій силі.

Завдяки небувалому руху опору цивільного населення та відваги військових, ворог не зміг захопити Київ, Чернігів, Суми, Харків!

Війна народжує героїв! У нас є герої-воїни, є міста-герої, а нині, в 100-й день боротьби за свободу, можемо сказати: ми – країна-герой! Поранені, згорьовані, але не скорені – українці по усьому світу кують перемогу волонтерством, суспільною підтримкою, економічно, вступаючи у ряди Сил оборони України. Нині Україну захищають українці з усіх куточків світу. Від Львова до Харкова, від Вашингтона до Токіо!

Довкола сильної духом української нації обʼєдналися найсильніші держави світу.

Ще 100 днів тому ми були озброєні словами підтримки НАТО, а сьогодні у нас на озброєнні кращі зразки артилерійського, протитанкового та протиповітряного озброєння держав-членів Альянсу.

А ще увесь світ пересвідчився, що російська влада й армія – нікчемні і злочинні. Не високотехнологічне військо, а збіговисько вбивць, мародерів і ґвалтівників, які обов’язково сядуть на лаву підсудних. Не гравець геополітики, а енергетичний і продуктовий терорист, тілами солдат якого встелена наша земля.

За 100 днів боротьби, ми пройшли шлях створення нації більший, ніж за останні 100 років.

Ми вистоїмо!

Ми переможемо!

Ми – це Україна!