У період з 7 червня по 26 серпня у Черкасах працюватиме табір відпочинку з денним перебуванням дітей «Планета дитинства». Сьогодні за участі міського голови Анатолія Бондаренка, заступниці міського голови Анастасії Чубіної та заступника директора департаменту освіти та гуманітарної політики Надії Євчак відбулося урочисте відкриття першої зміни табору.

Про це інформують у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу ЧМР.

«Черкаські діти заслуговують гарного літнього відпочинку. Особливо зараз, у час випробувань для всього нашого народу. Здорові та щасливі діти – це і є те, за що ми зараз воюємо. Бо сміх наших дітей – це символ вічності нашого народу, його стійкості і непереможності. Тому оберігати дитинство маленьких черкасців і маленьких гостей нашого міста, – це наше завдання сьогодні», – привітав з відкриттям літнього табору діток Анатолій Васильович.

В свою чергу, як зазначила Анастасія Чубіна, пошук місця для організації дитячого літнього відпочинку став найважливішим етапом, адже для Черкаської міської ради, як співорганізатора, головним було питання дитячої безпеки та комфорту.

«Тут є належним чином облаштоване укриття, комфортні номери, діти будуть забезпечені якісним харчуванням. А ще з ними займатимуться кваліфіковані викладачі, педагоги та тренери. Бажаю гарного відпочинку з новими друзями та чудовими позитивними емоціями!», – зазначила на початку заходу Анастасія Чубіна.

До табору запрошуються діти вікової групи 6-13 років. Тут створено необхідні умови для організованого, контрольованого і безпечного дозвілля школярів під наглядом досвідчених педагогів і тренерів у будні дні з 8:00 до 17:30, поки батьки на роботі або ж зайняті своїми справами.

Кожен день спланований таким чином, щоб діти своєчасно могли відпочивати, харчуватись, гратися та навчатися. Співорганізатор табору – Черкаська міська рада – забезпечуватиме кваліфікованих спеціалістів (педагогів, викладачів, тренерів), які будуть проводити спортивні заняття та інтерактивні ігри на свіжому повітрі, квести, вікторини, майстер-класи, екскурсії і ще багато цікавого.

Діти проживатимуть у комфортних номерах. У таборі буде дворазове повноцінне харчування (сніданок, обід) та підвечірок з виключно корисних страв зі свіжих продуктів та у відповідності до офіційно затвердженого шкільного меню, розробником якого став Євген Клопотенко.

У приміщенні будівлі табору є укриття, облаштоване згідно з нормативами безпеки: тут є 3 аварійні виходи, посадкові місця, питна вода, печиво, вбиральня, генератор та розетки.

Вартість 10 днів перебування становить 4100 грн. Графік змін: І – 07.06-17.06; ІІ – 20.06-02.07; ІІІ – 04.07-15.07; IV – 18.07-29.07; V – 01.08-12.08; VI – 15.08-26.08.

Запис відбувається за телефоном (067) 461-53-14, (0472) 37-27-07.