Ситуація на фронті є важкою, Україна втрачає щодня до сотні військовослужбовців вбитими і до 500 пораненими.

Про це міністр оборони Олексій Резніков заявив у Фейсбуці, передає ChesnoNews.

За словами міністра, “російський Молох має у запасі ще багато засобів для пожирання людських життів задля задоволення свого імперського его”.

Тому Україна наголошує на потребі у важкому озброєнні, і дуже швидко. “Ми довели, що у нас немає страху перед кремлем, на відміну від багатьох інших. Але ми, як країна, не можемо собі дозволити стікати кров’ю, втрачаючи наших кращих синів і доньок”, – підкреслив Резніков.

Він назвав наступні цілі держави:

  • отримати значну кількість РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них;
  • забезпечити повне заміщення деяких існуючих калібрів радянського зразка (гармати зношені, снаряди не виробляються або їх дуже мало) на платформи, які поширені в країнах НАТО і забезпечені боєприпасами;
  • домовитись з партнерами про перехід до постачання не у вигляді окремих платформ, а у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань (organic unit). Це значно підвищить ефективність на полі бою;
  • залучити сотні одиниць важкої бронетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ. Слід враховувати, що радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану. А від партнерів поки Україна отримує достатньо легку броню, не завжди зі зброєю;
  • отримати бойові літаки та засоби ППО/ПРО для захисту неба.

Як підкреслив міністр оборони, він не може сказати, що задоволений темпами та кількістю постачання зброї. “Але водночас я безмежно вдячний країнам, які нас підтримують. Зокрема США, Великій Британії, Польщі, нашим балтійським друзям. Усім іншим державам, які допомагають стримувати російське зло”, – зазначив Резніков.

Він відзначив роль українського суспільства, волонтерів, які завдяки швидкості та гнучкості успішно закривали і закривають цілу низку важливих потреб. Це стосується і БПЛА, і засобів зв’язку, і деяких інших компонентів, за якими держава працює ще не повною мірою.

Також очільник Міноборони зауважив, що “ми бачимо не тільки здобутки, але й помилки. Ми отримуємо усі сигнали, і критику теж. Ми знаємо свої недоліки і наполегливо працюємо, щоб їх виправити”.

Головним здобутком Резников назвав збереження синергії усього військово-політичного керівництва. “Це наша перевага як країни, і ми не дамо її розхитати тим, хто вже працює з прицілом на рейтинги і політичні перспективи. Як я вже відзначив, усі, хто працює на оборону заради перемоги України — єдина команда. І наша спільна мета – здолати росію, як би складно це не було”.

Водночас, наголосив міністр, ситуація на фронті є важкою, “ми втрачаємо щодня до сотні наших бійців вбитими і до 500 пораненими. кремль продовжує тиснути масою, буксує, наражається на потужний опір, зазнає величезних втрат. Але поки що має сили для просування на окремих ділянках фронту”.