Виконавчий комітет Черкаської міської ради проголосував за встановлення нових тарифів на проїзд у міських тролейбусах та автобусах. Ціна квитка у електротранспорті становитиме 10 грн, а у маршрутці – 13 грн.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Новий тариф у маршрутних автобусах вступить у силу з дня опублікування, орієнтовно, вже із 16 червня. Натомість у тролейбусах – після скасування рішення місцевої комісії ТЕБ та НС, яким було запроваджено безкоштовний проїзд у міському електротранспорті. Про це буде повідомлено додатково.

Крім того, у місті запроваджується електронний квиток у транспорті. У тролейбусах валідатори вже встановлені, завершується їхнє налаштування. Облаштування валідаторами маршруток планується протягом двох місяців.

«Оплатити проїзд наразі можна буде кількома способами. Перший – банківською карткою, мобільним телефоном або смарт-годинником з технологією NFC. Другий – придбавши квиток у терміналі IBox. На квитку буде QR-код, який потрібно буде відсканувати у транспорті. Квиток буде дійсним протягом тижня. Крім того, завершується розробка мобільного додатку SmartTicket.City, картки містянина та проїзного квитка, за допомогою яких можна також буде оплатити проїзд», – розповів заступник директора департаменту ЖКК Сергій Отрешко.

Перевірку оплати за проїзд у міському транспорті здійснюватимуть контролери. Передбачається, що протягом місяця буде адаптивний період, коли громадян, які не розібралися з оплатою, не каратимуть, натомість проводитимуть із ними роз’яснювальну роботу. Пільговикам потрібно буде мати при собі відповідні документи, щоб у разі необхідності пред’явити їх контролеру.

«Підвищення вартості проїзду – непопулярний, проте вимушений крок, викликаний реаліями сьогодення. Сподіваюся, що містяни поставляться до цього із розумінням. Що стосується запровадження електронного квитка – це те, до чого ми давно йшли. Це допоможе нам зробити систему громадських перевезень більш прозорою, облікувати реальну кількість пасажирів, які перевозяться, вивести з обігу готівку, досягти бюджетної економії, зробити оплату проїзду зручнішою», – прокоментував перший заступник міського голови Сергій Тищенко.