Черкаською окружною прокуратурою спільно з Черкаським районним управлінням поліції ГУНП в Черкаській області за сприяння співробітників УСБ України в Черкаській області та Сектору ЗІСД ГУНП в Черкаській області повідомлено про підозру мешканці м. Черкаси, яка спільно з колишнім службовцем одного з комунальних підприємств Черкаської міської ради привласнила бюджетні кошти в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Про це інформує пресслужба Черкаської окружноїю прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що жінка за попередньою змовою з керівником структурного підрозділу одного з комунальних медичних закладів міста Черкаси, упродовж 2018 – 2020 років, фактично не перебуваючи у трудових відносинах з комунальним підприємством, безпідставно отримувала на власний картковий рахунок бюджетні кошти під приводом виплати заробітної плати, внаслідок чого громадським інтересам завдано збитки в розмірі 1,1 млн. грн.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.