Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон виступив за проведення «Євробачення-2023» в Україні. Як повідомляє The Guardian, він вважає, що Україна може і повинна прийняти конкурс.

Відповідну заяву Джонсон зробив після того, як організатори оголосили, що ведуть переговори про проведення конкурсу у Великій Британії через війну.

Не зважаючи на те, що за традицією переможець конкурсу буде приймати його в наступному році, організатори заявили, що гарантії безпеки, необхідні для проведення конкурсу в Україні, означають, що переговори будуть проведені з Великою Британією, яка посіла друге місце.

«Звичайно, я б хотів, щоб це було в цій країні, але факт в тому, що вони виграли, і вони заслуговують цього, і я вірю, що вони можуть це зробити, і я вважаю, що вони повинні це отримати», – сказав Джонсон.

Британський прем’єр додав, що конкурс можна провести в будь-якому безпечному місті України. «Я вважаю, що Київ або будь-яке інше безпечне українське місто було б фантастичним місцем для його розміщення. До нього ще рік, все буде добре до того часу, коли пройде пісенний конкурс Євробачення, і я сподіваюся, що українці це зрозуміють», – зазначив Джонсон.