росіяни починають міняти свою інформаційну кампанію на території України. При цьому вони вдаються до створення великої кількості Телеграм-каналів та розміщення україномовного контенту.

Про це радник глави МВС Вадим Денисенко заявив у ефірі українських телеканалів, передає ChesnoNews.

“росіяни наразі починають міняти свою інформаційну кампанію на території України. Вони починають розгортати велику кількість Телеграм-каналів, і у той же час вони починають розгортати і україномовний контент. Поки що це достатньо часто – Гугл-транслейт, і це буває смішно, і слава Богу, що ми одразу розуміємо, що це – фейк. Але у цілому вони починають рухатися у напрямку створення такого україномовного рейкового контенту”, – повідомив радник глави МВС.

Відповідаючи на питання стосовно того, що загарбники хочуть запровадити у Мелітополі смертну кару для «воєнних злочинців», Денисенко зазначив, що це у росіян взагалі така стратегія стосовно України – створювати максимальну кількість прецедентів, коли наших військовополонених засуджуватимуть до смертної кари, потім – шантажувати Україну цими вироками і робити навколо цих судилищ інформаційні вкиди, щоб погіршувати моральний стан людей на території України і паралельно створювати картинку для свого ТБ.

Говорячи про те, чи може на це впливати МВС, він сказав, що на це можна впливати лише бойовими діями.

“На жаль, наразі можемо говорити про те, що це (Мелітополь – ред.) – окуповані території. Наразі МВС не має (доступу – ред.) до окупованих територій”, – поінформував він.