24 червня близько 13:00 години на вулиці Незалежності в Умані, поліцейські реагування патрульної поліції зупинили автомобіль Renault Trafic за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з водієм, поліцейські виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою приладу драгер, який показав результат — 1, 84 проміле, що майже у 10 разів перевищує допустиму норму.

Про це інформує пресслужба поліції Черкащини, передає ChesnoNews.

Поліцейські розпочали оформлення адміністративних матеріалів. Тоді 61-річний кермувальник, з метою уникнення відповідальності за вчинене ним порушення, запропонував поліцейським грошові кошти у сумі 8000 гривень. Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність, та це його не зупинило й порушник передав грошові купюри.

Про цю подію правоохоронці одразу повідомили керівництво та викликали на місце слідчо-оперативну групу, а також працівників Управління внутрішньої безпеки в Черкаській області. Слідчі вилучили грошові кошти у сумі 8000 гривень. Уманчанина затримали у порядку статі 208 КПК України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За погодженням Уманської окружної прокуратури чоловіку вже повідомили про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Окрім того, на керманича скали адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп‘яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.