Золотоніською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за підозрою жителя одного із сіл Золотоніського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло, в умовах воєнного стану), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом) КК України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, за версією слідства раніше судимий місцевий житель, під час введеного на території України воєнного стану, користуючись знайомством з господаркою будинку, проник до її домоволодіння у Золотоніському районі, де в присутності 10-річного хлопчика, сина потерпілої, відкрито заволодів коштами в сумі 700 грн, які належали власниці помешкання. Не зупиняючись на вчиненому, перебуваючи у зазначеному будинку, вказана особа викрала паспорт громадянина України на ім’я власниці домоволодіння.

Правопорушника затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 186, ч. 3 ст. 357 КК України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.