Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькїй, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Полтавщині, Чернігівщині, Житомирщині та Київщині.

Сумщина

Минулої доби під обстрілами були прикордонні громади Сумщини. На територію Краснопільської громади росіяни скинули саморобний вибуховий пристрій. А також гатили мінометним вогнем. Мешканці одного з населених пунктів лишилися без води: зруйнована водонапірна башта. Був обстріл Шалигінської громади. Також росіяни пустили ракети по школі в Есманській громаді. Четверо людей поранені. Сьогодні зранку — обстріл Сумської області. О 4.00 ранку — ракетний удар по Шостці. Пошкоджено приватне підприємство, поранена одна людина. О 4.30 ранку — обстріл з мінометів та зі ствольної артилерії Середино-Будської громади. Пошкоджені лінії електропередач та два приватні будинки. Інформації про жертв немає. Зранку також — мінометний обстріл Шалигінської громади.

Дніпропетровщина

Сьогодні летіло сім ракет. 6 з них наші військові збили. Одна прилетіла у місто Покров, у приватний сектор. Зруйновано кілька будинків, у кількох вибило шибки. В одному з будинків через вибух сталася пожежа. Там було 6 людей. На щастя, ніхто не постраждав. На ранок з артилерії ворог знову обстріляв Криворізький район — три населених пункти Зеленодольської громади. Масштаби руйнувань уточнюються. Попередньо, без постраждалих.

Харківщина

Вночі завдано удар по одному з районів Харкова, постраждалих немає. Триває обстеження території після обстрілу. По області окупанти наносили удари по Дергачівській громаді, Харківського району. Горів житловий будинок та гараж. В Ізюмському районі, Балаклійській громаді, с. Нафтовиків, горів дах двоповерхового будинку. Причина — потрапляння боєприпасу. За добу по області — одну людину поранено.

Луганщина

Наші військові тримають оборону невеличкої частини Луганщини, аби основні сили встигли побудувати захисні редути. Окупанти намагаються відновити адміністративну діяльність. У Сєвєродонецьку створили комендатуру, яка, за їх задумом, має замінити місцеву владу, шукають спеціалістів ЖКГ. Росіяни збираються робити перепис дітей в Сєвєродонецьку для відновлення навчального процесу. Бої на адміністративних кордонах області тривають.

Донеччина

Обстріли Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Бахмуту, Курахівки, Новоселівки-1, с. Північне, с. Малотаранівка. Пошкоджені житлові будинки та цивільна інфраструктура. За добу — двоє загиблих і шестеро поранених цивільних.

Миколаївщина

Сьогодні зранку по Миколаєву окупанти завдали ракетних ударів. На місцях вже працюють рятувальники, медики, аварійні бригади та комунальники. Інформація щодо наслідків уточнюється. Баштанський район: вночі та зранку — обстріли Широківськоі громади. Обстріли переважно поза межами населених пунктів. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. Вранці також було обстріляно Інгульську громаду. Обстріли переважно поза межами населених пунктів, в результаті яких виникло займання поля з ріпаком. Потерпілих немає. У Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл по лінії розмежування. Також окупанти обстрілюють Баштанську громаду. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. Миколаївський район: вчора ввечері обстрілів зазнало с. Лимани Галицинівської громади, наслідки — зруйновано житловий будинок, в межах населеного пункту та за його межами відбулося займання полів з урожаєм.

Херсонщина

Гостра ситуація у передмістях Херсона та населених пунктах, які межують з сусідніми регіонами, зокрема, — у громадах Високопілля, Нововоронцовки, Великої Олександрівки, Калинівського. Населені пункти обстрілюють із градів та смерчів. Пошкоджені житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури, знову підтверджено про замінування річки та мостів. Сирени лунали і у Новій Каховці.

Триває 132-га доба повномасштабної війни Росії проти України. Окупанти зосередили зусилля на встановленні контролю над територією Луганської області у межах адміністративних кордонів. Ведуться бої на Бахмутському напрямку.