Традиційно щомісяця експертна комісія при відділенні НОК України в Черкаській області визначає кращого спортсмена за результатами міжнародних та всеукраїнських змагань. У червні на звання переможця претендували двоє спортсменів: стрілець Сергій Куліш та фехтувальник Богдан Платонов. Зваживши та кількість здобутих медалей, рівень змагань та підсумковий результат, комісія визнала Сергій Куліша кращим спортсменом червня-2022 на Черкащині.

Про це інформують у Відділенні НОК України в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Заслужений майстер спорту України Сергій Куліш взяв участь у Кубку світу з кульової стрільби, що відбувся 31 травня – 6 червня в місті Баку (Азербайджан). Спортсмен виборов на змаганнях усі види нагород – золото, срібло та бронзу. Сергій став чемпіоном у стрільбі з малокаліберної гвинтівки на дистанції 50 метрів із трьох положень, здобув друге місце у змаганнях змішаних команд та посів третю сходинку у складі команди. Загальний результат стрільця – 4500 очок. Сергій Куліш – вихованець Черкаської обласної школи вищої спортивної майстерності, його тренер – Віктор Нагній.

Майстер спорту України Богдан Платонов став учасником чемпіонату Європи з фехтування, що приймало місто Анталія (Туреччина) 20 червня. Спортсмен у складі команди виборов друге місце з фехтування на шаблях. Його результат – 2500 очок. Богдан – вихованець Черкаської обласної школи вищої спортивної майстерності. Особистий тренер спортсмена – Людмила Шкалікова.