У Черкасах вже працюють 24 дитячих садочка. Зараз тут перебувають майже 2 тисячі маленьких містян, батьки яких працюють на підприємствах критичної інфраструктури. Серед них – 120 дітей з родин переселенців.

Про це інформує Департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу міськради.

Працюють садочки з 8:00 до 17:00, вихованців старших груп тричі на день харчують. Також у 18 садочках міста відновили прийом дітей ясельного віку до адаптаційних груп, де малеча перебуває до 4-х годин на день без харчування.

«Режим дня малечі складено із дотриманням методичних рекомендацій Міністерства освіти України про організацію роботи з дітьми під час воєнного стану, – розповідає заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна. – Рекомендації спрямовані на убезпечення дітей і працівників на випадок повітряних тривог, зокрема, як діяти у надзвичайних ситуаціях. У кожному дошкільному закладі вихователі проводять тематичні бесіди і з дітьми, і з батьками. Працює практичний психолог – для психологічного супроводу всіх учасників освітнього процесу».

За словами Анастасії Чубіної, нині є запити батьків на подальше відкриття дитячих садків, тому до роботи готують ще кілька закладів. Про їхнє відкриття повідомлять додатково.

«Міська влада намагається робити все можливе, аби навіть в умовах війни діти могли отримати належний розвиток і виховання, водночас дбаючи про їхню безпеку», – запевнив міський голова Анатолій Бондаренко.