Борис Джонсон оголосив, що йде з поста прем’єр-міністра Великобританії.

Про це інформують британські ЗМІ, передає ChesnoNews.

“Очевидно, що зараз воля парламентської Консервативної партії полягає в тому, що має бути новий лідер цієї партії і, відповідно, новий прем’єр-міністр”, – заявив він, додавши, що процес вибору нового лідера партії має розпочатися сьогодні.

Рішення було прийнято після відставок в уряді, що були викликані через скандал з Крісом Пінчером. Минулого тижня заступник головного організатора правлячої Консервативної партії в Палаті Громад Кріс Пінчер влаштував п’яний дебош в елітному лондонському клубі для консерваторів «Карлтон» на Пікаділлі. Його звинуватили в сексуальних домаганнях до двох чоловіків. Пізніше з’ясувалося, що це не вперше, коли Пінчера звинувачували в подібних речах. Так, у 2019 році проти Пінчера проводилося службове розслідування, однак, попри це, Джонсон призначив його на посаду в лютому цього року. Після того як стало відомо про п’яний дебош та домагання Пінчер подав у відставку.

Джонсон додав, що буде виконувати свої обов’язки “доти, доки не буде обрано нового лідера”. Очікується, що вибори голови Консервативної партії відбудуться цього літа, і новий глава уряду буде визначений до партійної конференції в жовтні.

Фаворитом на посаду наступного лідера консерваторів є Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.