Від початку введення воєнного стану встановлені правила комендантської години. На Черкащині вона розпочинається з 23:00 й триває до 05:00. У ніч з п’ятниці на суботу поліцейські та військові провели перевірку Черкаського району та виявили порушників.

Про це інформує Сектор комунікації поліції в Черкаській області, передає ChesnoNews.

У результаті нічного відпрацювання Будищенської та Мошнівської територіальних громад Черкаського району до приміщення Будищенського сільського будинку культури з метою фільтрації було доставлено двадцять сім порушників комендантської години, які нехтували заборонами та правилами безпеки. Дехто з порушників перебував у стані алкогольного сп’яніння. Під час відпрацювання поліцейські складали протоколи та виносили постанови, усього 26 адміністративних матеріалів.

Дільничні офіцери поліції перевірили 7 осіб, які перебувають під формальним, адміністративним наглядом та домашнім арештом.

Крім того, правоохоронці перевірили 4 розважальні заклади на предмет дотримання обмежень воєнного стану. Під час перевірок, порушень продажу алкогольних напоїв після 20:00 години не виявлено.

17 громадянам, які підлягають призову до лав збройних сил України та не перебували на обліку представники Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вручили повістки.

До нічного патрулювання були залучені працівники Черкаського районного управління поліції, поліцейські батальйону поліції особливого призначення, патрульні роти Тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції, кінологи, представники військової служби правопорядку та військовослужбовці Черкаського об’єднаного центру комплектування Міністерства оборони України, які комплексно відпрацьовували район.

Правоохоронці Черкащини продовжують у посиленому режимі патрулювати місто і райони області щодо дотримання правил воєнного стану, в тому числі дотримання мешканцями комендантської години. Закликаємо громадян відповідально ставитися до вимушених обмежень воєнного часу, суворо дотримуватися встановлених правил, чітко виконувати вказівки військових та поліцейських, які виконують покладені на них службові обов’язки, та оперативно інформувати операторів 102 про підозрілих осіб.

Такі рейди й надалі будуть проводитися на території міста та області.