З початком воєнних дій на дорогах Черкащини працює чимало блокпостів. Це ефективний спосіб підтримання порядку та збереження безпеки в регіоні.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Так за час дії воєнного стану під час несення служби на блокпостах поліцейськими було виявлено 432 правопорушення. Серед яких 165 випадків керування транспортним засобом в стані сп’яніння, виявлено 42 підозрілі особи, яких передано працівникам карного розшук та працівникам СБУ, 74 випадки незаконного зберігання наркотичних речовин, виявлено 66 транспортних засобів, які перебували в розшуку, 10 правопорушень щодо виявлення зброї без дозвільних документів, 19 порушень законодавства у сфері природних ресурсів, 29 випадків перевезення підакцизних товарів.

За 122 виявленими фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Разом із тим правоохоронці Черкащини проводять комплексні відпрацювання на блокпостах із залученням допоміжних поліцейських служб, зокрема працівників кінологічного центру.

Отже, блокпости вчергове доводять свою ефективність та необхідність.

Правоохоронці Черкащини закликають дотримуватись всіх визначених обмежень під час проїзду таких контрольних пунктів, адже це наша з вами безпека.