З початку липня на Черкащині спостерігалася сонячна та спекотна погода із спекотними 32-35º. Температурний фон 23-25º, в окремі дні аномальні 27º, що на 3-7º вище за норму. 8-9 липня над нашим регіон «завис» хвильовий атмосферний фронт, який локально проявляв себе значними дощами, коли лише за 2-4 години випадала половина місячної норми – 31-36 мм.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

За прогнозом, у найближчі три доби погоду Черкащини формуватиме тилова холодна частина циклону «ZELDA», який із Приазовʼя через східні райони України переміщуватиметься на північ. Температурний фон знизиться до вересневого 18º, що на 3º нижче кліматичної норми: вночі 9-14º, вдень 20-25º. Ефективних опадів не прогнозуємо.

Із 14 липня, на Черкащину повернеться тепла погода. Температура вночі 13-18º, вдень 24-29º. Отже, літо буває і комфортним, що яскраво продемонструє новий тиждень. Поспішайте працювати та відпочивати, бо надалі знову нестерпна спека!

За довгостроковим прогнозом, на повернення спеки розраховуємо на наступному тижні. Нам доведеться кілька днів буквально пектися на «липневій сковорідці». Стовпчики термометрів можуть фіксувати 36-39º.