Спортсмен і ветеран АТО з Черкас Артем Лукашук взяв участь у офіційному прийомі в Лондоні, організованому на честь українських учасників міжнародних учасників мультиспортивних змагань Warrior Games («Ігри воїнів»).

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Українська збірна ветеранів війни з росією, які отримали поранення в боях, але попри все досягли вершин у спорті, складається з 35 осіб. Від Черкащини Артем Лукашук – єдиний представник.

Під час прийому Артем мав, зокрема, змогу поспілкуватися у неформальній обстановці з британським Міністром оборони Беном Воллесом та послом України у Великобританії Вадимом Пристайком. Обидва урядовці, вдягнені у ділові костюми з краватками, оцінили вишиванку на Артемові – роботи майстрині з Черкас Олесі Теліженко.

«Головне, що я виніс із цього спілкування, – це неодноразове запевнення як Бена Воллеса, так й інших британських високопосадовців – це те, що курс Великобританії на максимальну економічну, політичну і військову підтримку України залишиться незмінним незалежно від жодних внутрішніх змін у самій Великобританії», – розповідає Артем Лукашук.

До 17 серпня ветеран 25-ї десантної бригади ЗСУ проходить тренування у британському місті Брайтон. Потім летить до США, де з 19 по 29 серпня братиме участь в «Іграх воїнів», які відбудуться в спортивному комплексі ESPN Wide World of Sports на курорті Walt Disney поблизу Орландо, штат Флорида.