Звенигородщина попрощалася ще з десятьма військовослужбовцями, які героїчно загинули у боротьбі з російськими окупантами.

Про це інформує пресслужба Звенигородської РВА, передає ChesnoNews.

🔹16 червня у м. Звенигородка провели в останню путь військового Андрія Свістільніка. Андрій Свістільнік народився 07.08.1998 року. До лав Збройних Сил України вступив у червні 2019 року. Обірвалося життя військового зі Звенигородщини – 14 червня 2022 року.

🔹18 червня жителі Звенигородської громади у с. Моринці попрощалися з Анатолієм Усом. Анатолій Ус народився 03.10.1972р. в селі Гнилець Звенигородського району. Загинув старший солдат, оператор групи спеціального призначення 15 червня поблизу населеного пункту Сєвєродонецьк Луганської області. За особливу мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

🔹Жителі Мокрокалигірської громади провели в останню путь захисника України – Дяченка Олександра Володимировича. Олександр Дяченко народився 04.06.1985 року. До лав Збройних Сил України був мобілізований у березні 2022 року. Загинув земляк в результаті ракетного удару противника 18 червня 2022 року поблизу м. Торецьк на Донеччині.

🔹25 червня Катеринопільщина попрощалася із загиблим військовослужбовцем, земляком Клименком Олександром Руслановичем, жителем с. Новоселиця. Олександр Клименко народився 13.02.2000 року на Катеринопільщині. Героїчно загинув, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, 22 червня 2022 року на Донеччині.

🔹28 червня жителі Шполянської громади провели в останню путь військового Романа Анатолійовича Дзюбу. Роман Дзюба народився 26.01.1988 року, уродженець села Іскрене Шполянської громади. Мобілізований на військову службу до лав ЗС України у березні 2022 року, військове звання – солдат. Життя Романа обірвалося 26 червня 2022 року внаслідок серцевої недостатності при виконанні військового обов’язку, захисті територіальної цілісності та незалежності України.

29 червня Катеринопільська громада попрощалася із полеглими воїнами – Мандрикою Віталієм Васильовичем та Пилипцем Іваном Андрійовичем.

🔹Віталій Мандрика народився 25.10.1974 у смт Катеринопіль. У березні цьогоріч Віталій був мобілізований до лав Збройних Сил України. Без вагань став на захист рідної землі від російського агресора. Загинув боєць 22 червня 2022 року на Донеччині, залишаючись до останнього подиху вірним військовій присязі та виконуючи бойове завдання. Під час артилерійського обстрілу отримав поранення несумісні з життям.

🔹Іван Пилипець, житель Гончариського старостинського округу, народився 17.07.1978 року в багатодітній родині на Закарпатті. Юнаком переїхав на Катеринопільщину. У 2015 році був призваний на військову службу в зону проведення АТО. Після завершення служби – залишився проживати в м. Маріуполь. Після повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої країни не вагаючись знову пішов разом зі своїми побратимами батальйону морської піхоти боронити рідну землю. Загинув наш земляк 19 квітня 2022 року на Донеччині при виконанні бойового завдання.

🔹29 червня Водяницька громада провела в останню дорогу Юрія Михайловича Ненька. Юрій Ненько народився 05.04.1970 року на Корсунщині. Коли біда пришла до України, у перші дні війни без жодних вагань став на захист нашої держави. Загинув військовий 25 червня 2022 року на Сумщині при виконанні бойового завдання. Попрощалися із Героєм 29 червня у с.Мизинівка.

🔹 6 липня жителі Шполянщини попрощалися з Героєм шполянином Юрієм Петровичем Путрьою. Юрій Путря народився 26 лютого 1966 року. Земляк мобілізований до лав ЗС України у березні 2022 року. Солдат, стрілець бригади ім. Чорних запорожців загинув у бою проти російських окупантів 1 липня 2022 року поблизу населеного пункту Вершина, Донецької області.

🔹9 липня Тальнівська ТГ провела в останню путь захисника України Кузьміна Віталія Володимировича. Віталій Кузьмін народився 18 червня 1974 року в смт Лисянка. Згодом переїхали до Легедзиного на Тальнівщині. Із 2017 до 2019 року брав участь в АТО на Сході нашої країни. У березні цього року був мобілізований до Збройних Сил України механіком-водієм окремої механізованої бригади. Загинув 4 липня 2022 року у наслідок артилерійського обстрілу біля населеного пункту Богородичне Донецької області.

Вічна пам’ять і слава Героям!