росія зміцнює оборонні позиції на тимчасово окупованих територіях півдня України. Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем, Запоріжжям і Херсоном. Окупанти побоюються контрнаступу ЗСУ.

Про це повідомляє у Твіттері Міноборони Великої Британії, передає ChesnoNews.

«Українські військові чинять тиск на російську оборонну лінію в Херсонській області вже більше місяця, і останні політичні заяви української влади попередили про майбутні наступальні операції для витіснення росії з територій, які вона тимчасово контролює», – зазначає британська розвідка.

На думку британських аналітиків, російські оборонні кроки, включаючи нові вимоги міністра оборони рф сєргєя шойгу під час нещодавнього візиту на Донбас, ймовірно, є відповіддю на очікувані українські наступи, а також на атаки, які Україна здійснює по російських командних пунктах, вузлах матеріально-технічного забезпечення та зосередженні військ рф.

«Враховуючи тиск на російську живу силу, посилення позицій на півдні в той час, як триває боротьба за Донбас, ймовірно, свідчить про серйозність, з якою російські командири сприймають загрозу», – вважає Міноборони Британії.