50 шкіл по всій Україні долучаться до освітнього пілотного проєкту з оновлення предмету «Інформатика». Долучиться до пілоту «Інформатика NewG» й Золотоніська загальноосвітня школа №3.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Координаційна рада проєкту, до складу якої входять представники МОН, Міністерства цифрової трансформації та експерти галузі цифрових технологій, розглянула 405 заяв від закладів освіти, які хотіли долучитися до пілоту.

За результатами, відібрали 13 закладів з обласних центрів, 14 сільських, 17 міських і 6 столичних. Повний перелік відібраних закладів за посиланням.

Пілотування нового змісту та ресурсів предмета Інформатика розпочнеться 1 вересня 2022 року. Перед початком кожної навчальної чверті проводитимуться вебінари та тренінги для вчителів інформатики закладів-учасників.

У межах проекту передбачається:

  • створення нового контенту для 1-11 класів;
  • розробка освітніх ресурсів для вивчення інформатики з подальшим розміщенням у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн;
  • залучення найкращих українських і європейських ІТ-експертів.

1 вересня 2023 року створені ресурси масштабуються на всі заклади загальної середньої освіти та будуть доступні на платформі Всеукраїнська школа онлайн.

Довідково: Проект «Інформатика NewG»  створений в межах реформи IT-освіти за ініціативи МОН і Міністерства цифрової трансформації. Він впроваджується програмою EU4DigitalUA в межах другого компоненту «Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу» (FIIAPP) і фінансується Європейським Союзом. Проєкт спрямований на оновлення шкільного курсу відповідно до концептуальних засад Нової української школи.