Українські військові зараз надзвичайно ефективно використовують ракетні системи великої дальності, зокрема HIMARS, надані Сполученими Штатами, та інші системи наших союзників і партнерів. Захисники України щосили намагаються зупинити наступ росії на Донбасі.

Про це йдеться у заяві Міністра оборони США Ллойда Остіна, опублікованій Посольством США в Україні, передає ChesnoNews.

«Жорстоке та неспровоковане вторгнення росії в Україну підштовхнуло міжнародну спільноту до дій, і зустріч Контактної групи з питань оборони України, яку я проводив, і в якій взяли участь близько 50 країн, є ще одним свідченням того, як нації доброї волі згуртовуються у потрібний момент.

Міжнародна спільнота також наполегливо працювала над забезпеченням України кращими можливостями берегової оборони. Ці можливості безпосередньо сприяли перемозі України на острові Зміїний і допомогли запобігти висадці російського десанту в Одесі, – зазначив Ллойд Остін. – Як сказав президент Джо Байден, Сполучені Штати лідирують, і ми не здамося. Ми продовжуватимемо захищати заснований на правилах міжнародний порядок, який захищає всіх нас.

Проте нічого з цього не було б можливим без хоробрості та відваги Збройних Сил України. росія намагалася та не змогла зламати їхній моральний дух, в той час, як вони захищають свою батьківщину, і керівництво України також залишається непохитним».