Національна рада з відновлення України від наслідків війни, відповідно до Указу Президента від 21 квітня 2022 року № 266/2022, в рамках 24 робочих груп розробила проект Плану Відновлення та модернізації України.

План включає перелік заходів з післявоєнного відновлення та розвитку України, пропозиції щодо пріоритетних реформ та стратегічних ініціатив, перелік нормативно-правових актів, прийняття і реалізація яких є необхідними для ефективної роботи та відновлення України у воєнний і післявоєнний періоди.

Закликаємо експертів, науковців громадськість та бізнес взяти участь в коментуванні проектів розділів Плану відновлення України по 24 групам для коментування та внесення пропозицій.

З проектами розділів плану відновлення по групам можна ознайомитися тут: https://www.kmu.gov.ua/diyalnist/nacionalna-rada-z-vidnovlennya-ukrayini-vid-naslidkiv-vijni/robochi-grupi.

Надсилайте коментарі на адресу Uarecoveryplan@gmail.com до 1 вересня 2022 року, в темі листа обов’язково вказувати назву робочої групи та автора коментаря.

Головною метою Плану є не просто відновлення знищених чи зруйнованих об’єктів, а кардинальна трансформація держави у нову європейську країну на принципах зеленої економіки.

План відновлення матиме два виміри: параметричний і регіональний.

Про діяльність Про Національну раду з відновлення України від наслідків війни: https://www.kmu.gov.ua/diyalnist/nacionalna-rada-z-vidnovlennya-ukrayini-vid-naslidkiv-vijni

Довідково:

Відповідно до Указу Президента України організаційно-технічне забезпечення діяльності Ради здійснюють Секретаріат Кабінету Міністрів України та Офіс Президента України. Інформаційно-аналітичне забезпечення робочих груп Національної ради з відновлення України від наслідків війни здійснюватиме Офіс реформ КМУ згідно з Постановою КМУ №518.