За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовій особі Черкаської міської ради за неналежне виконання своїх службових обов’язків, що спричинило збитки бюджету міста майже на 5 мільйонів гривень.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства посадова особа, виконуючи обов’язки директора одного з департаментів Черкаської міської ради, уклала договір з підприємством на забезпечення послуг з прибирання вулиць міста відповідно до проведеного тендеру. У подальшому, після зміни підприємством системи оподаткування, із податку на додану вартість на єдиний податок, неналежно виконуючи свої обов’язки, порушуючи вимоги Закону України «Про публічні закупівлі», посадовець не зменшив суму за договором, що призвело до зайвих витрат на майже 5 мільйонів гривень, чим завдано збитків місцевому бюджету.

Службовій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Черкаській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.