29 липня в.о. начальника Управління Держпраці у Черкаській області  Юлія Чемич, начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області полковник Михайло Куратченко та керівники підрозділів установ провели нараду, на якій обговорили механізми взаємодії для запобігання торгівлі людьми під час воєнного стану.

Про це інформує пресслужба Управління Держпраці у Черкаській області, передає ChesnoNews.

Участь у нараді також взяли начальник відділу міграційної поліції ГУНП в Черкаській області Валентин Лютий, заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Сергій Коваленко, заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Марина Жаркова, заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці Любов Ткаченко.

Мета зустрічі – посилення взаємодії з питань недопущення торгівлі людьми у рамках інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що відзначається 30 липня.

Посадовці обговорили проблемні питання, які виникають у роботі установ, домовилися про спільне проведення профілактичних заходів із попередження та виявлення примусової праці, удосконалення обміну інформацією під час роз’яснювальної роботи та за результатами здійснення заходів.

Інформація до відома:

Наразі інспектори праці Держпраці, з метою недопущення використання шахраями примусової праці, проводять роз’яснювальні заходи для осіб, які планують виїхати за кордон. Під час заходів наголошують:

  • не віддавайте нікому оригінали документів;
  • не погоджуйтеся на роботу сумнівного характеру;
  • не беріть у борг у незнайомців;
  • підтримуйте зв’язок із рідними;
  • вивчіть телефони екстрених служб (допомога в країнах ЄС – «112»);
  • будьте уважні та не довіряйте сумнівним пропозиціям!

Детальніше про трудові відносини під час воєнного стану дізнайтеся  на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua та на сайті https://cutt.ly/OLqLOJ7.