Лісівники Черкащини сплатили 349 млн грн податків та зборів протягом першого півріччя 2022р. Підсумки господарсько-фінансової діяльності державних лісогосподарських підприємств за перше півріччя 2022 року підбили на засіданні колегії Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Виконання поставлених завдань сприяє підвищенню обороноздатності країни, наголосив начальник управління Олександр Дзюбенко. Також акцентував увагу на актуальній темі сьогодення – забезпечення населення дровами. Наразі вже спостерігається збільшення попиту на дров’яну деревину непромислового використання, а механізм продажу її для населення цьогоріч спрощений та адаптований для зручності громадян.

Всі держлісгоспи Черкащини є прибутковими, стабільно сплачують податки та виконують виробничі завдання. Протягом першого півріччя показники господарсько-фінансової роботи держлісгоспів Черкащини такі:

  • Відтворення лісів виконано на площі 764,1 га. Протягом весняної лісокультурної кампанії висаджено 5,3 млн шт. сіянців, з них 2,6 млн шт. сіянців хвойних порід, 2,7 млн шт. сіянців листяних порід. Висіяно 16 га лісових розсадників – вирощується близько 30 деревних та чагарникових порід.
  • Протягом першого півріччя у лісах держлісфонду трапилося 22 низові лісові пожежі на площі 6,8 га. Середня площа пожежі невелика і становить 0,3 га, що свідчить про оперативне реагування та злагоджену роботу працівників державної лісової охорони. Облаштовано 1832 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними в обсязі 6473 км.
  • Чистий дохід від реалізації продукції зріс на 29% в порівнянні з відповідним періодом минулого року і становить 636 млн грн.
  • Реалізація продукції на 1 штатного працівника (продуктивність праці) складає 483 тис. грн.
  • Отримано 85 млн грн чистого прибутку, що майже втричі більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.
  • Показник рентабельності держлісгоспів Черкащини становить 13%. Найвища рентабельність діяльності у Звенигородського та Уманського держлісгоспів.
  • До бюджетів усіх рівнів та Пенсійного фонду сплачено 349 млн грн (на 58% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року).