Команда фахівців всесвітньовідомої організації зі штаб-квартирою у Відні (Австрія) працювала в Умані та Христинівці, здійснивши вакцинацію проти сказу та стерилізацію безпритульних тварин. «Four Paws International» вперше прибув на Черкащину 5 років тому, на запрошення благодійного фонду «Життя», – і з того часу, працюючи по всій Україні, майже щороку відвідує Черкаську область, безкоштовно стерилізувавши та вакцинувавши уже понад 1500 бездомних тварин. Це упередило появу на вулицях Черкащини щонайменше 10 тисяч нових  безпритульних тварин.

Торік «Four Paws International» працював на Черкащині рекордно велику кількість часу, охопивши одразу 7 міст регіону. Цьогоріч, за словами тімлідерки команди ТОВ «Чотири лапи Україна» Олени Сушко, незважаючи на війну, керівництво Христинівки та Умані запросило міжнародний фонд допомогти із проблемою безконтрольного поширення безпритульних тварин, усвідомлюючи що людей так само хвилюють щоденні соціальні питання.

У Христинівці «Four Paws International» протягом тижня вакцинував та стерилізував 112 вуличних тварин (у минулі роки – ще  107 та 116 тварин), в Умані за 17 робочих днів – 263 тварини (торік – 216). Крім того, цьогоріч в Умані «Four Paws International» реалізував пілотний для України проект із безкоштовної  вакцинації проти сказу та чипування – що дуже важливо, зважаючи на проблему загублених із початком війни власницьких тварин. Цією акцією скористалися 62 власники домашніх тварин.

Цьогоріч «Four Paws International» також допоміг вакцинувати та стерилізувати тваринок в українських притулках, а також, зважаючи на особливу ситуацію, запровадив такий новий формат роботи, як допомога медикаментами містам країни для проведення їх комунальними підприємствами самостійної роботи  з вакцинації та стерилізації безпритульних тварин.

Оксана Савіцька