За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури Золотоніським міськрайонним судом Черкаської області засуджено дільничного офіцера поліції сектору превенції Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, прокурором в суді доведено, що працівник поліції, перебуваючи у магазині-кафе в одному з сіл Золотоніського району Черкаської області, після вживання алкогольних напоїв, грубо порушуючи громадський порядок, мотивуючись особливою зухвалістю та ігноруючи існуючі в суспільстві елементарні правила поведінки, дістав пістолет та здійснив два постріли в сторону нежитлового будинку.

Обвинувачений свою вину визнав повністю, у зв’язку з чим вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років із звільненням від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням та іспитовим строком на 1 рік.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводу Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.