За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру 34-річному чоловіку, який використовуючи воєнний стан в країні, налагодив шахрайську схему привласнення грошових коштів, здаючи в оренду неіснуючі квартири (ч. 3 ст. 190 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, підозрюваний поширював в мережі Інтернет оголошення про надання на території України в оренду квартир, яких не існувало, при цьому просив здійснювати на банківську картку передплату, а отримавши кошти, блокував номери телефонів клієнтів та більше не виходив на зв’язок. Отримані гроші шахрай витрачав на власні потреби.

Наразі слідством встановлено, що внаслідок шахрайських дій постраждало 14 осіб, всього зловмисних заволодів коштами на суму майже 17 тис. грн.

За клопотанням сторони обвинувачення судом стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Санкція ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.