Цього року випускники закладів загальної середньої освіти складали національний мультипредметний тест (НМТ) з української мови, математики та історії України. 72 випускники із 20 закладів загальної середньої освіти міста одержали 200 балів за результатами основної сесії НМТ.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

З цієї кількості 200 балів отримали:
* з трьох предметів – 7 учнів,
* з двох предметів – 16 учнів,
* з одного – 49 учнів.

200 балів із трьох предметів отримали:

Снітовська Софія – ЗОШ №22
Стовбир Яна – колегіум «Берегиня»
Молчанова Дарина – колегіум «Берегиня»
Смірнова Яна – СШ №28
Опанасенко Катерина – гімназія №31
Кравченко Юрій – СШ №33
Сірик Максим – фізико-математичний ліцей

З української мови маємо 21 результат 200 балів, з математики – 54, з історії України – 27.

Лідером за кількістю 200-бальників є фізико-математичний ліцей – тут найвищу оцінку з НМТ отримали 9 учнів.

За інформацією департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР, це попередні результати основної сесії НМТ, що триватиме до 10 серпня, окрім цього протягом 16-20 серпня відбудеться додаткова сесія. Отже, кількість черкаських 200-бальників ще може збільшитись.

«Надзвичайно вдячний черкаським освітянам, які навіть у найекстремальніших ситуаціях намагалися створювати сприятливі умови для навчання школярів, – відзначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. – Пишаюся нашими учнями та їх вчителями. Переконаний: з таким розумним і наполегливим поколінням ми обов’язково переможемо».

«Приємно вражена, що не зважаючи ні на пандемію, ні на війну, наші діти демонструють високий рівень знань, – говорить заступниця міського голови Анастасія Чубіна. – Це вкотре доводить, що не існує перешкод для того, хто хоче здобувати нові знання».