З 15 серпня по 30 вересня 2022 року триватиме заборона на вилов раків.

Про це інформує пресслужба Черкаського рибоохоронного патруля, передає ChesnoNews.

Друга линька – це вкрай важливий період у житті раків. У цей час відбувається заміна всього хітинового покриву, що прикриває тіло рака, а також оновлюються зябра та травна система цього річкового мешканця.

Помінявши хітиновий покрив, рак деякий час проводить в своїй норі, чекаючи затвердіння нового покриву. В цей час линяючий рак досить вразливий, малорухливий і з легкістю може стати здобиччю для хижої риби та браконьєрів. Тому й передбачені певні заборони та обмеження з приводу їх вилову.

Тож, враховуючи рекомендації Інституту рибного господарства НААНУ, з метою збереження популяції раків Черкаським рибоохоронним патрулем видано наказ про встановлення заборони на лов (добування) річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах Черкаської області.

Звертаємося до громадян з проханням бути відповідальними та не нехтувати даною забороною, адже від того, як пройде цей процес, залежить популяція раків у водоймах Черкаської області.

Також при виявленні фактів незаконного добування (збирання), продажу раків просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» Управління: (063) 896-65-93 , (0472) 31-02-76.