Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням  колишнього керівника підприємства, яке без дозвільних документів здійснювало видобування корисних копалин загальнодержавного значення в одному з кар’єрів Черкаської області (ч. 4 ст. 240 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

У ході слідства з’ясовано, що вказана посадова особа в порушення вимог чинного законодавства, достовірно знаючи, що термін дії дозвільних документів сплинув, продовжила виробничо-господарську діяльність підприємства, спрямовану на видобуток корисних копалин, що призвело до незаконного видобування, у тому числі шляхом вибухів, 252 152 м3 корисних копалин загальнодержавного значення.
Розмір збитків, заподіяних діями посадовця державі внаслідок самовільного користування надрами, становить понад 450 млн грн.

Досудове слідство у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Національної поліції України.

Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.