За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно 2 неповнолітніх, які скоїли крадіжку майна в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства двоє підлітків 13-річного та 14- річного віку проникли в приміщення будівлі, звідки таємно викрали майно потерпілого.

За результатами досудового розслідування стосовно одного неповнолітнього до Уманського міськрайонного суду Черкаської області скеровано обвинувальний акт, стосовно іншого, який не досяг віку кримінальної відповідальності, – клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.

Звертаємо увагу, що вагомою передумовою попередження негативних проявів у підлітковому середовищі є системна роз’яснювальна роботи батьків з дітьми, спрямована на недопущення протиправної поведінки, а також контроль дозвілля неповнолітніх.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.