Днями  відбулася робоча зустріч в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергія Гришка з в.о. начальника Управління Держпраці у Черкаській області Юлією Чемич. У заході також взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяна Харьковська, фахівці податкової служби та служби з питань праці.

Під час зустрічі учасники узгодили спільні дії щодо зниження рівня неофіційної зайнятості, обговорили шляхи взаємодії, окреслили основні пріоритети у найближчій перспективі.

Сергій Гришко зазначив, що сьогодні ми маємо працювати на всю потужність, адже нелегальне працевлаштування позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів та сприяє ухиленню від сплати податків, також позбавляє бюджетів коштів, необхідних для забезпечення збройних сил України та підтримки громадян, які постраждали від збройної агресії.

Юлія Чемич наголосила на важливості інформації, яку надає податкова служба, оскільки вона дозволяє якісно підійти до формування переліку суб’єктів господарювання, що мають високий ризик використання незадекларованої праці.

За результатами зустрічі прийнято ряд рішень щодо поглиблення співпраці у питаннях обміну інформацією про страхувальників із можливими ризиками використання незадекларованої праці та спільної інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо переваг офіційної зайнятості, спрямованої на детінізацію ринку праці та унеможливлення виплати доходів без сплати належних податків, зборів, внесків до бюджету тощо.