Актуальні питання діяльності суб’єктів господарювання аграрного сектору обговорювалися 12 серпня під час робочої зустрічі в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Сергія Гришка з представниками громадських організацій цього сегменту економіки.

Захід, у якому взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Глухов, голова «Асоціації фермерів та землевласників Черкаської області» Віктор Гончаренко, голова «Спілки сільськогосподарських товаровиробників Черкаської області» Сергій Зубачов, представники Головного управління ДПС у Черкаській області, відбувся у рамках дії комунікаційної податкової платформи для оперативного вирішення питань, які виникають у роботі бізнесу.

Під час зустрічі обговорили нагальні питання, з якими аграрії звернулись до своїх бізнес-асоціацій, зокрема, щодо реєстрації/зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування, а також визначили шляхи покращення взаємодії бізнес-асоціацій з податковою службою Черкащини для системного вирішення проблемних питань.

Податкова служба оперативно реагує на звернення платників податків. Зокрема, використовуються різні формати взаємодії – гарячі лінії, зустрічі, відповіді на запити щодо отриманої публічної інформації тощо. І один з таких форматів співпраці податкової з бізнесом є комунікаційна податкова платформа – це відкритий майданчик для спілкування з лідерами думок, представниками асоціацій, професійних об’єднань, які захищають інтереси платників податків.

Сергій Гришко запевнив, що новий формат спілкування сприятиме ефективній комунікації з бізнесом та інститутами громадянського суспільства, пришвидшить вирішення актуальних питань та прийняття відповідних управлінських рішень.