У період з 4 по 11 серпня Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради проводилось опитування серед батьків, щодо бажаної форми навчання дітей з першого вересня.

Про це розповіла заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна, передає ChesnoNews.

У місті було опитано 26 784 особи, а це 93% батьків. Опитування проводилось серед батьків усіх класів.

За дистанційне навчання проголосувало 18 839 (70,3%), за очне навчання – 5 146 (19,2%), за змішану форму навчання – 2264 (8,5%), за індивідуальну – 535 (2%).

Ннайбільше батьків, які хочуть, щоб діти навчались безпосередньо в школі, – в першому класі, з 92 сформованих класів – 73 за очне навчання. У той же час в одинадцятому класі ситуація зовсім інша – по місту лише 9 класів готові виходити на навчання в очному режимі, всі решта, а це 48 класів – за дистанційку.

Результат опитування також продемонстрували, що серед інших паралелей найбільше підтримують офлайн навчання батьки учнів 2 і 5 класів. Так, цей відсоток менший, ніж по першокласниках. Так, з 93 других класів, 28 навчатимуться очно. З 102 п’ятих класів – 32 класи за очну форму. Найменше підтримали очну форму навчання батьки восьмикласників, це трохи більше 10 відсотків.

“Кожні батьки прийматимуть рішення самостійно чи віддавати дитину до школи. Ми забезпечимо можливість очної форми навчання для 1, 2 та 5 класів, проте також ми забезпечимо можливість дітям з цих паралелей навчатися і дистанційно” – зазначила посадовиця.