До Дня Незалежності України Черкаська міська бібліотека започаткувала акцію «Подаруй бібліотеці книгу українського автора». Вона стартувала на початку серпня. За цей час люди принесли до книгозбірень міста 217 книг різної тематики.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Директорка централізованої бібліотечної системи Черкас Олена Шор відзначає, що кожного дня свої книги приносять у дарунок і читачі з Черкас, і внутрішньо переміщені особи, й самі автори видань.

Це література переважно сучасних українських авторів: Ліна Костенко, Василь Шкляр, Люко Дашвар, Надія Гуменюк, Андрій Кокотюха, Макс Кідрук, Софія Андрухович, чимало книг черкаських письменників.

За тематикою – краєзнавча та історична література, дитяча українська література сучасних авторів, галузеві видання з педагогіки, психології, спорту.

«Ця акція привернула увагу черкасців і гостей міста до бібліотек, у нас стало більше читачів і рекламою наших бібліотек, – відзначила Олена Шор. – 24 серпня, в День Незалежності, в кожній бібліотеці ми зробимо виставку цих книг, відзначивши найактивніших учасників акції та читачів. І, швидше за все, продовжимо акцію далі, аби поповнювати бібліотечні фонди саме україномовними книгами».

Нагадаємо: доєднатися до акції «Подаруй бібліотеці книгу українського автора» може кожен охочий.

Для участі в акції потрібно:

  • залишити своє побажання та автограф;
  • принести книгу до найближчої міської бібліотеки (адреси бібліотек дивіться за посиланням https://bit.ly/3QuZPL4;
  • сфотографуватися з книгою та викласти фото з хештегом #українська_книга_бібліотекам_міста_черкаси.