За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя одного із сіл Золотоніського району за фактом вчинення домашнього насильства стосовно своєї дружини (ст. 126-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства 41-річний чоловік, будучи в стані алкогольного сп’яніння, у присутності дітей, систематично вчиняв домашнє насильство стосовно своєї дружини, яке виражалося у погрозах, нецензурних висловлюваннях на її адресу та побитті.

Обвинувачений неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, однак належних висновків для себе не зробив.

Довідково: домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.