З початку року до місцевих бюджетів регіону надійшло 14,4 мільйони гривень плати за ліцензії на право оптової і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Черкаській області, передає ChesnoNews.

За 7 місяців фахівцями податкової служби області видано 3526  ліцензій СГД на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадаємо, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі; а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, – 500 гривень.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю сидром та перрі (без додання спирту) становить 780 гривень на кожне місце торгівлі незалежно від його територіального розташування.

Для місць торгівлі, які розташовані за межами території міст обласного підпорядкування і міст Києва та Севастополя на відстані до 50 кілометрів та які мають торговельні зали площею понад 500 квадратних метрів, плата за ліцензію становить 8000 гривень.

Щорічна плата за ліцензію на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі становить 2000 гривень, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст 250 гривень – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.