24 лютого 2022 року російські війська розпочали повномасштабне вторгнення на територію України, атакуючи як військові об’єкти, так і мирні житлові райони. Міста, селища, села України живуть в жорстоких умовах, які диктує їм війна.

Для захисту кожного населеного пункту «на місцях» утворилися Добровольчі формування територіальних громад – воєнізовані підрозділи, сформовані на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідної територіальної громади.

Добровольче формування територіальної громади є військово-цивільним складовим елементом Національного спротиву і територіальної оборони. Діяльність добровольчих формувань територіальних громад здійснюється під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України за територіальним принципом.

Добровольче формування територіальної громади може проводити діяльність, пов’язану із: захистом території, населення від загроз; охороною важливих стратегічних і комунікаційних об’єктів, критично важливої інфраструктури; участю у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами та іншими збройними формуваннями агресора; ліквідацією наслідків ведення бойових дій.

Ситуація, коли ворог майже зненацька приходить до нашої домівки, не має повторитись ніколи.

Війна показала, наскільки українці злагоджені та єдині у бажанні перемогти ворога. І сьогодні кожен може зробити свій внесок в цю перемогу.

Ми працюємо над тим, аби надати людям необхідну інформацію та можливості. А найголовніше – ми створюємо чітку структуру, де кожен знає, що і як треба робити. І коли прийде час, всі знатимуть, як слід діяти, щоб не було хаосу, знатимуть, де їхній автомат чи кулемет, як ним правильно користуватися, матимуть план дій, а це вже половина перемоги.

У нас тільки один критерій – бажання захищати свій дім і свій край!

Долучайтесь до Добровольчого формування територіальної громади міста Черкаси. Тут на Вас чекають круті досвідчені інструктори, які проводять бойову та вогневу підготовку, класні тактичні медики, які пройшли випробування боями, і неймовірна дружня атмосфера військового братерства!

З питань участі в Добровольчому формуванні територіальної громади міста Черкаси звертайтесь до Liudmyla Bordunos (Фейсбук), @LiudmylaBordunos (Телеграм).