Аграрії зможуть на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Максимальна сума кредиту – 90 млн грн. Термін дії – до 31 жовтня. Крім того, кредити за ставкою 0 % річних, які навесні надавалися під посівну кампанію, пролонговано з 6 місяців на рік. Такі зміни внесено Постановою КМУ № 916 від 29 липня 2022 року.

Про це інформує пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України, передає ChesnoNews.

Так, до 31 жовтня уповноважені банки прийматимуть заявки від с/г товаровиробників на отримання кредиту в розмірі до 90 млн грн. Фінансування відбуватиметься в межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Відсотки і надалі сягатимуть від 0 % до 9 %, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

Кредит надаватиметься максимум на 5 років, якщо с/г виробник бере його на реалізацію інвестиційного проєкту та на рефінансування заборгованості, а також максимум на 3 роки – для фінансування оборотного капіталу.

Таке фінансування с/г виробники зможуть залучити для того, щоб успішно завершити збиральні роботи та підготуватися до посівної кампанії–2023.

Крім того, ті позичальники, які протягом березня–травня залучали пільгове кредитування під 0 %, і які мали здійснити виплати за цими кредитами уже в серпні 2022 року, тепер можуть це зробити до лютого 2023 року.