Смілянською окружною прокуратурою встановлено, що на території Регіонального ландшафтного парку «Трахтемирів» знаходиться земельна ділянка площею 1,25 га вартістю понад 8 млн грн, яка передана у приватну власність внаслідок численних порушень чинного законодавства та належить громадянину України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Зазначена земельна ділянка має особливий статус цільового призначення (особливо цінних земель природно-заповідного фонду), а також згідно з положеннями цивільного законодавства належить до земель обмеженої оборотоздатності, що суперечить використанню її для ведення особистого селянського господарства.

Також відомо, що будь-які рішення з приводу вилучення спірних земель, зміни їх цільового призначення відповідними уповноваженими органами державного нагляду (контролю) не приймалися.

Реагуючи на виявлені порушення вимог законодавства, прокуратурою пред’явлено позов до Канівського міськрайонного суду щодо повернення земель природно-заповідного фонду у державну власність.

Захищаючи інтереси держави, органи прокуратури постійно реагують на випадки порушення законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.