Війна забирає найкращих… Громади Черкащини продовжують проводжати своїх синів на небо.

Про це інформує пресслужба Золотоніської РВА, передає ChesnoNews.

18 серпня Чорнобаївська громада зустріла і провела в останню дорогу героя-розвідника розвідувального взводу механізованого батальйону 34-річного Василя Петровича Лопату. З 2013 року хлопець проживав у селі Привітне та працював у СТОВ «Красенівське», був учасником антитерористичної операції на Сході в 2015-2016 роках, і з перших днів повномасштабної війни одразу став на захист рідної землі. До останнього подиху вірний присязі і Батьківщині, солдат Лопата загинув 15 серпня біля Красногорівки на Донеччині внаслідок мінометного обстрілу. Поховали Героя того ж дня у селі Нова Гребля Жашківського району.

Цього ж дня у Шрамківській громаді попрощалися одразу з двома захисниками, які відділи життя за Україну. На колінах і в скорботі зустрічали односельчани героїв.

У селі Ковалівка в останню путь провели 42-річного гранатометника стрілецького відділення Андрія Григоровича Янка, який героїчно загинув 11 серпня під час виконання бойового завдання в с. Піски Покровського району на Донеччині. Батьки втратили люблячого сина, осиротіли дві донечки, дружина залишилася вдовою.

В селі Кононівка проводжали Сергія Івановича Прядку, якому назавжди залишилося 44. Командир відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувального взводу механізованого батальйону прапорщик Прядка героїчно загинув 15 серпня біля населеного пункту Красногірське на Донеччині під час танкового обстрілу, до останнього стояв на захисті держави від рашистських загарбників. В Сергія залишилися брат і сестра, яким висловлюємо щирі співчуття.

Вічна пам’ять і слава Героям!