Два медичних автомобілі передав громадам області Канадський Червоний Хрест. Автівки вже попрямували на Драбівщину та Чигиринщину.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Черкащина отримала ці автомобілі в межах реалізації проєкту «Національний мобільний медичний пункт», який уже реалізують в області. Як запевнили у Канадському Червоному Хресті, такий автомобільний транш мобільних медичних пунктів – не останній.

– Наша мета – стабільна співпраця на роки, – наголосив директор із гуманітарної підтримки України Канадського Червоного Хреста Аскар Умарбеков. – Ви ж знаєте, що в Канаді проживає чи не найбільша у світі українська діаспора, яка тільки зростає. Тож ми маємо неабиякий запас довіри від наших громадян та велику енергію до роботи в наших волонтерів.

Серед основних напрямів співпраці – підтримка медичної галузі Черкащини. Завдяки втіленню проєкту «Національний медичний пункт», жителі області матимуть змогу отримати широкий спектр медичних послуг. Зокрема, ідеться про огляд, консультації, діагностику, лабораторні аналізи та реєстрацію електрокардіограми, направлення до фахівців і безкоштовну видачу медичних препаратів.

– Область давно досить тісно співпрацює з Канадським Червоним Хрестом, нині ж, з початку повномасштабної війни, ця робота посилилася в рази, – відзначила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко. – Ця організація опікується внутрішньо переміщеними особами, які зараз проживають на Черкащині.

Насамперед, це усебічна гуманітарна підтримка: від продуктових наборів до облаштування місць проживання. Водночас партнери з Червоного Хреста опікуються й медичною галуззю. Йдеться про технічне забезпечення обладнанням, підготовку самих будівель до осінньо-зимового періоду.

– Ми щиро вдячні нашим партнерам за ту суттєву підтримку, яку отримує Черкащина, – відзначила Наталія Кравченко. – Як виконавча влада, у межах компетенції робимо все від нас залежне і можливе, аби закрити нагальні потреби, але з підтримкою наших однодумців зможемо це зробити якісніше, швидше та комплексніше.