Звенигородщина попрощалася із земляками-військовослужбовцями, які героїчно загинули у боротьбі з російськими окупантами.

Про це інформує пресслужба Звенигородської РВА, передає ChesnoNews.

Катеринопільська громада попрощалася зі своїми земляками Володимиром Драним, Юрієм Новосадом, Русланом Тимчуком та Валерієм Дрибасом.

🔹У с. Гуляйполе провели в останню путь військового Володимира Андрійовича Драного. Володимир Драний народився 04.02.1990 року. У 2015 році одним із перших став на захист України. Загинув військовий 5 липня 2022 року від отриманих ран не сумісних із життям в результаті здійснення противником артилерійського обстрілу позицій його підрозділу на Донеччині.
🔹У с. Луківка жителі Катеринопільської громади попрощалися з Юрієм Новосадом. Юрій Новосад народився 24.09.1986 р. на Волині. Юрій одним із перших став на захист нашої країни в 2014 році. А з другого дня повномасштабного вторгнення російських окупантів пішов боронити цілісність та незалежність України. Брав участь у звільненні Київської області. Після її визволення боронив країну на Сході України. Загинув військовий 3 серпня в боях проти російських окупантів на Донеччині.
🔹У с. Шостакове катеринопільчани попрощалися із захисником Русланом Тимчуком. Руслан Тимчук народився 17.02.1981 року. Загинув солдат у бою за нашу Батьківщину 2 серпня 2022року.
🔹У с. Бородецьке провели в останню путь земляка-захисника Валерія Вікторовича Дрибаса. Валерій Дрибас народився 03.06.1982 р. в с. Бородецьке. Загинув воїн 18 серпня 2022 року під час запеклого бою на Харківщині.

Жителі Ватутінської громади провели в останню путь захисників України – Сергія Голобородька та Владислава Мендруля.

🔹У с. Стецівка попрощалися із Сергієм Михайловичем Голобородьком. Сергій Голобородько народився у с. Стецівка. Старший сержант Сергій Голобородько загинув 17 липня 2022 року під час мінометного обстрілу поблизу Мар’їнки на Донеччині.
🔹У м. Ватутіне попрощалася із загиблим військовослужбовцем, земляком Мендруль Владиславом Володимировичем. Владислав Мендруль народився 12.05.1994 року на Кіровоградщині. Згодом родина переїхала до міста Ватутіне. Героїчно загинув, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, 9 липня 2022 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на Миколаївщині.

Звенигородська територіальна громада провела в останню путь захисників – Владислава Микитенка та Олександра Петушкова.

🔹У м. Звенигородка попрощалися із воїном Микитенком Владиславом Олександровичем. Владислав Микитенко народився 01.09.2003 року в місті Звенигородка. Восени 2021 року Владислав розпочав службу в Збройних силах України. Служив санітаром медичного пункту однієї із бригад морської піхоти. Життя Героя обірвалося 18 березня 2022 року під час виконання бойового завдання, внаслідок авіаудару на Миколаївщині.
🔹У м. Звенигородка жителі громади провели в останню путь молодшого сержанта Олександра Володимировича Петушкова. Олександр Петушков народився 23.08.1973 року. Загинув командир стрілецького відділення 13 липня в запеклому бою за Батьківщину, поблизу міста Сіверськ Донецької області.

Стеблівська громада попрощалася із захисниками-уродженцями Стеблева – Олексієм Одноволиком та Артемом Беленковим.

🔹У смт Стеблів провели в останню дорогу Героя Олексія Сергійовича Одноволика. Олексій Одноволик народився 19.03.1983 року. Олексій був командиром розвідувального взводу окремої десантно-штурмової бригади. На війну пішов у 2014 році. Отримав поранення, був демобілізований. Після повномасштабного вторгнення повернувся до лав ЗСУ. Захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від російських окупантів героїчно загинув воїн під час виконання бойового завдання.
🔹Артем Беленков, уродженець смт Стеблів, народився 16.04.1989 року. У квітні цьогоріч був призваний на військову службу за контрактом. Загинув воїн 9 серпня при виконанні бойового завдання на Донеччині.

Жителі Лисянської громади віддали останню шану Герою Олександру Орлу.

🔹У с. Дашуківка відбулася жалобна церемонія прощання із захисником України Олександром Антоновичем Орлом. Олександр Орел народився 18.02.1976 року в селі Дашуківка. Проходив строкову службу в лавах Збройних Сил України, у 2016 році захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в антитерористичній операції. У квітні цьогоріч Олександра було мобілізовано до лав ЗС України. Життя героя обірвалося 27 липня 2022 року при виконанні військового обов’язку в районі населеного пункту Катеринівка, Донецької області. Внаслідок артилерійського обстрілу він отримав поранення, несумісне з життям.

У Єрківській громаді попрощалися із полеглим за Україну захисником-Героєм Дмитром Віталійовичем Скоромним.

🔹Дмитро Скоромний народився 19.10.1991 року. Був старшим водієм взводу забезпечення окремої механізованої бригади. Загинув солдат 9 серпня 2022 року від отриманих поранень, внаслідок артилерійського обстрілу позицій на Донеччині.

Жителі Мокрокалигірської громади провели в останню путь Героя Чебаненка Михайла.

🔹Михайло Чебаненко народився 21.01.1991 року в с. Ярошівка. У 2011 році був призваний на військову службу в спеціалізований підрозділ. У 2018 році повернувся на військову службу. Загинув наш земляк 16 серпня 2022 року при виконанні бойового завдання в Харківській області.

У Матусівській громаді попрощалися із полеглим воїном Ростиславом Сергійовичем Соколовським, який ціною власного життя виборював нам свободу.

🔹Ростислав Соколовський народився 05.05.1989 року у с.Матусів. Головний сержант, командир гармати самохідного артилерійського взводу окремої бригади морської піхоти загинув 9 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання у м. Маріуполь.

Водяницька громада у с. Ризине провела в останню дорогу Сокотуху Руслана Віталійовича.

🔹Руслан Сокотуха народився 27.07.1982 року на Тальнівщині. З 2001 року до 2003 року служив у ЗС України. Брав участь в антитерористичній операції на Донеччині протягом 2015-2016 років. Загинув молодший сержант 18 серпня 2022 року на Харківщині.

Вічна пам’ять і слава Героям!