8 випускників черкаських закладів освіти склали національне мультипредметне тестування на 200 балів із трьох предметів. Очільник Черкаської міської громади Анатолій Бондаренко зустрівся із талановитою молоддю і відзначив їх заохочувальними преміями.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Від імені міської влади та громади Черкас міський голова Анатолій Бондаренко привітав старанних випускників із досягненням такого результату.

«Ви є наша гордість. І в цей нелегкий для країни час показали найкращі результати, чим прославили наше місто на теренах всієї незалежної держави, – наголосив Анатолій Васильович під час зустрічі – Бажаю, аби ви стали студентами найкращих вузів, аби закінчилася війна, і ви навчалися не онлайн, а офлайн, аби обрали гарний життєвий шлях у нашій країні. Україна сьогодні сильна, об’єднана як ніколи. Нам є заради кого працювати та заради кого боротися. Тому впевнений, що перемога буде за нами».

«Цей навчальний рік був дуже непростим, але ми справилися із випробуванням, і ми дякуємо всім, хто вірив у нас і допомагав досягнути результату: дирекції школи, учителям, батькам. Я особисто буду продовжувати навчання в Україні, – сказала випускниця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №28 імені Тараса Шевченка Смірнова Яна. – Окрема подяка вам, шановний Анатоліє Васильовичу, та департаменту освіти і гуманітарної політики за те, що створювали нам максимально комфортні умови для навчання в цей нелегкий для нашої держави період. І найбільша вдячність – нашим героям-захисникам, завдяки яким ми можемо зараз бути в цій залі й жити на мирній території».

Учням, які отримали 600 балів, Анатолій Васильович вручив сертифікати на отримання грошової премії:

  • Снітовській Софії Олександрівні (ЗОШ №22),
  • Стовбир Яні Юріївні (колегіум «Берегиня»),
  • Молчановій Дарині Володимирівні (колегіум «Берегиня»),
  • Смірновій Яні Андріївні (СШ №28 імені Тараса Шевченка),
  • Опанасенко Катерині Русланівні (гімназія №31),
  • Кравченко Юрію Вікторовичу (СШ №33 імені Василя Симоненка),
  • Сірик Максиму Олександровичу (ФІМЛІ),
  • Мороз Анні Олегівні (ФІМЛІ).

Довідково: Цього року вперше зовнішнє незалежне оцінювання відбувалося у вигляді національного мультипредметного тесту. Новий формат випробувань підтвердив міцні та надійні знання черкаських учнів: 80 випускників закладів освіти міста отримали максимальну кількість балів за результатами оцінювання. Серед них 16 учнів мають по 200 балів з двох предметів, 8 – випускників склали на 200 балів тест із трьох предметів.