За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 47-річного жителя одного із сіл Золотоніського району за фактом незаконного вирощування конопель (ч. 1 ст. 310 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що у ході огляду домоволодіння в одному із сіл Золотоніського району працівниками поліції вилучено 16 рослин конопель, які обвинувачений вирощував власноруч.

На цей час стосовно вказаної особи до суду скеровано обвинувальний акт для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Крім того, Золотоніською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ще одного місцевого жителя за фактом незаконного придбання, виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що під час обшуку домоволодіння 29-річного жителя одного з сіл Золотоніського району правоохоронцями вилучено близько 100 г особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабіс, який чоловік, зірвавши з рослин коноплі, що росли на території його домоволодіння, незаконно зберігав за місцем свого проживання для особистого вживання.

Наразі прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправниих робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.