Муніципальний спортивний клуб «Дніпро» спільно з Черкаським академічним театром ляльок зробили свято для дітей із внутрішньо переміщених родин, які мешкають в нашому місті.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Більше 120 дітей разом із батьками зібралися на центральному стадіоні Черкас, де спеціально для них приготували захопливу півторагодинну програму. Актори театру ляльок показали юним глядачам виставу «Троє поросят» і грали з ними у веселі ігри. Пекарня «Bakery» пригощала піцою.

«Ми хочемо, аби діти відчували радість дитинства навіть у воєнний час, – говорить директор центрального стадіону «Черкаси-Арена» Юрій Гончаров. – Дякуємо міській владі Черкас, акторам театру ляльок і нашому незмінному партнеру American Ukrainian Aid Foundation та іншим благодійникам міста за підтримку в проведенні заходів».

«Актори нашого театру вже показали більше 20 вистав для дітей-переселенців у різних локаціях Черкас, – розповідає директорка Черкаського академічного театру ляльок Любов Величко. – Ми співпрацюємо з багатьма керівниками міста й області, в тому числі готуємо творчі проекти, аби внутрішньо переміщені родини почувалися в нашому регіоні комфортно. Ближчим часом разом із дирекцією МСК «Дніпро» плануємо провести спільну спортивно-розважальну програму в Чигиринському районі, де теж живуть переселенці».

«Ми приїхали з Харкова з трьома дітьми, – розповідає пані Наталя. – І так зворушливо, що про нас дбають, допомагають і матеріально, й морально. А діти сьогодні настільки щасливі! Сміються, грають в ігри, смакують піцою, фотографуються з акторами в костюмах. Дякуємо всім, хто допомагає нам відчути і зрозуміти: Україна – наш спільний дім».