У 14 країнах світу на знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої держави загалом близько 20 вулиць і площ.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Фейсбуці, передає ChesnoNews.

«На сьогодні в межах кампанії Ukraine Street на знак солідарності з Україною перейменували чи назвали на честь нашої країни близько 20 вулиць і площ у 14 країнах світу. Це Чехія, Польща, Литва, Латвія, Албанія, Словаччина, Норвегія, Канада, Угорщина, Естонія, Швеція, Франція, Ісландія, Люксембург, США», – поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

При цьому зазначається, що у шести країнах (Чехії, Литві, Латвії, Албанії, Норвегії, Канади) “українські” назви дістали вулиці та площі, на яких розташовані дипломатичні установи росії.

У МЗС також зазначають, що до Дня Незалежності України відразу на дві такі назви на карті світу стало більше: у Люксембурзі з’явився «Київський бульвар», а в Нью-Йорку перехрестя Брайтон-Біч-авеню та Коні-Айленд-авеню в Брукліні перейменували на “Український Шлях”.

Повідомляється, що роботу з перейменування вулиць за кордоном на такі, що пов’язані з Україною, МЗС розпочало у співпраці з вітчизняним комунікаційним агентством Be-it Agency консалтингової групи One Philosophy після повномасштабного російського вторгнення. Передусім на знак підтримки України перейменувати запропонували саме ті вулиці, де розташовані російські дипломатичні та консульські установи.