Для дітей-переселенців та маленьких черкащан, які проходять реабілітацію в санаторіях Черкащини, обласна рада влаштувала низку спортивно-пізнавальних заходів присвячених початку навчального року.

Про це інформує пресслужба Черкаської облради, передає ChesnoNews.

Так, на базі обласного комунального санаторію “Сосновий бір” для дітей облаштували кілька локацій. Зокрема, спортивні: фехтування, бокс, волейбол, футбол, спортивне орієнтування тощо; пізнавальні майстеркласи: гончарство, лялька-мотанка, анімація на піску, флористика, рукоділля робототехніка. Окрім того, для дітей працювали аквагримери й аніматори.

– Ці діти приїхали з Донецької та Луганської областей й інших гарячих точок. Вони пережили жахіття війни, змушені були покинути друзів і близьких та їхати у зовсім чуже місто. Ми їх гостинно прихистили на базі комунального санаторію і перед новим навчальним роком вирішили влаштувати для них кілька пізнавальних, спортивних та патріотичних заходів. Хочемо, щоб діти хоч ненадовго почувалися безтурботними, поринули в українську культуру й традиції, дізналися про цікаві установи позашкільної освіти, де можна проводити своє дозвілля. Тому до організації цих локацій долучили кілька обласних та міських комунальних установ. Зокрема, педагоги з 14-ої санаторної школи презентували робототехніку, представники Центру туризму навчали складати похідні рюкзаки та ставити намети, а викладачі Центру роботи з обдарованими дітьми провели майстеркласи з флористики й виготовлення прикрас та оберегів, – розповів голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Під час заходу дітям вручали невеликі подарунки серед яких шкільне приладдя та патріотичні сувеніри.